90 344 311 61 80
facebook.com/Ozbayun
twitter.com/ozbayun
 
 
Özbay Un Laboratuvar Detay
E - Mail : ugurozbayun@hotmail.com
 
  KLASİK HAMUR TEST CİHAZI
 
 
  KLASİK HAMUR TEST CİHAZI
Hamurun uzamaya karşı gösterdiği direnç ve uzama kabiliyeti unun ekmeklik özelliklerini belirleyen önemli parametrelerdir. Hamurun fermentasyon sırasında üretilen karbondioksit gazını tutabilmesi, uzama kabiliyeti ve uzamaya karşı gösterdiği direnç ile ilgilidir. Hamurun uzama kabiliyeti iyi ve uzamaya karşı direnci yüksek olduğunda ekmeğin hacmi artmaktadır. Değirmenler açısından oksidasyon maddelerinin çeşitli enzimlerin Hamur Test Cihazında belirlenmesi ve sonuçlara göre un kalitesini düzeltici ayarlamalar yapmak mümkündür. Ekmekçilik sektöründe, hammadde kontrolünde, katkı sanayiinde ve optimum hamur özelliklerini belirleyip bunları sabitlemede bu sistemden yararlanımaktadır. Un (300g) %2 tuz ve 5 dakika içinde 500 kansistensi ortalayacak miktarda su ile yoğüurulan hamurdan 150 gramlık iki parçaya yuvarlak ve silindir şekli verildikten sonra 45-90-135 dakika 30ºC de dinlendirilip; aletin özel çengeli ile çekilerek hamurun çekme ve uzamaya karşı gösterdiği direnç. kurve şeklinde çizilir. Bu kurve üzerinde 1. hamurun çekme ve uzamaya karşı gösterdiği direnci, konsistens olarak (max veya 5.cm), 2.Uzama yeteneği mm olarak, 3.

Kurvenin oluşturduğu alan planimetre ile ölçülerek cm^2 cinsinden belirtilir. Genelde ekmeklik unlarda alanın fazla, kurve yüksekliğinin orta (400-600 kons.) ve uzama yeteneğinin 90-110 mm olmasının yeterli olacağı kabul edilmektedir. Cihazın bilgisayara bağlanması ile kurvenin değerlendirilmesine ait hesaplar otomatik olarak yapılıp, grafik olarak çizilebilmekte ve güvenli şekilde saklanabilmektedir.

Hamur Test Cihazının Teknik Özellikleri : Cihazı imalatında çürümeye ve paslanmaya karşı korunan krom malzeme kullanılmıştır. Cihazın su sirkülasyon pompası ve su deposu kendi bünyesinde gizlenmiştir. Cihaz su sıcaklığını otomatik olara 30 °C de tutmaktadır, bunun için kendi bünyesinde hem ısıtma hemde soğutma sistemi mevcuttur. Cihazın ana parçaları :

Hamur şekillendirici kısım : Yuvarlayıcı ve silindir şekil verici iki kısım mevcuttur. Hamur yüzeyinin değdiği tüm kısımlar su sirkülasyonu olan çift katlı izolasyon ile kaplıdır. Üç ayrı fermantasyon dolabınde her birinde iki kefe içeren üç tepsi bulunmaktadır. motora bağlı hamur gerdirici kol

Hamur kefesini taşıyan hazne ( Damper) ve mekanik bir sürekli kaydedici arasında bir denge mekanizması mevcuttur. Bilgisayar kontrollü cihazlarda bilgisayar ile cihaz arasındaki iletişimi sağlayan bir bağlantı paneli mevcuttur.
     
   
  CİHAZIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
   
Ölçüm ralığı : 0-1000 EU
Kağıt genişliği : 180mm
Voltaj gereksinimi : 380V, 3 faz, 50Cps 1,1 A
  ULAŞIM BİLGİLERİ
90 532 218 20 10
90 344 311 61 80
Malatya Asfaltı 2.Km PAZARCIK - KAHRAMANMARAŞ
  ANA MENU
ANASAYFA
HAKKIMIZDA
ÜRÜNLERİMİZ
ULAŞIM & İLETİŞİM
LABORATUVAR
TESİSİMİZ
SERTİFİKALAR
   
  ÖZBAY UN ÜRÜNLER
Tip 550 Pidelik Un
Tip 650 Ekmeklik Un
Tip 650 Pidelik Un
Baklavalık Un
Yufkalık Un
Simitlik Un
Pasta Böreklik Un
Lavaşlık Un
Tandırlık Un
Unlu Mamülleri Un
   
  KURUMSAL
KALİTE POLİTİKAMIZ
MİSYONUMUZ
VİZYONUMUZ
TEMEL DEĞERLERİMİZ

  SERTİFİKALAR
GIDA SİCİL BELGESİ-
GIDA ÜRETİM BELGESİ
İ.S.O BELGESİ
MARKA TESCİL BELGESİ
Copyright © 1997 www.OzbayUn.com