90 344 311 61 80
facebook.com/Ozbayun
twitter.com/ozbayun
 
 
Özbay Un Laboratuvar Detay
E - Mail : ugurozbayun@hotmail.com
 
  GLUTEN YIKAMA CİHAZI
 
 
  GLUTEN YIKAMA CİHAZI
Gluten: Gluten yalnızca buğdaya özgü bir protein çeşitidir. Bu protein ekmek kalitesi açısından çok büyük öneme sahiptir. Laboratuar değerleri açısından bu glutenin %27-32 değerleri arasında olması gereklidir. Gluten; a-Glutenin , b-Gliadin olmak üzere iki çeşit proteinden oluşur. Gluten yapışkanlık özelliğini, Gliadin ise elastikiyet özelliğini verir. Buğday içersinde azotlu maddelerden Albumin, Globulin ve nişasta bulunur. Normal su ile yıkandığında nişasta ve Albumin çözünür. Saf gluten elde edebilmek için tuzlu su ile yıkanır. Çünkü Globulin ancak tuzlu su ile çözünür.

Yaş gluten (yaş öz) miktarı tayini: Buğdayda bulunan depo proteinlerine "gluten " adı verilir . buğday ununa su ilave edilip yoğurulduğunda , gluıten proteinlerinden ""gliadin"" ve " glutenin" in suyu emerek şişmesi sonucu viskoelastik özellikte hamur oluşur. Gluten fermantasyon sırasında maya tarafından ürertilen CO2 gazının tutulmasını ve yüksek hacimli ekmek oluşturulmasını sağlar. Gluten yıkama işlemi ile tahıllar içerisinde sadece buğdaydan elde edilebilir. Mayalı ekmek yapımı sözkonusu olduğunda yaş gluten miktarı ve kalitesi çok önemli kalite kriterleridir.

Genel gluten yıkama Prensibi: Belli konsistenste hamur haline getirilen buğday kırması veya unun, seyreltik tuz çözeltisi ile yıkanarak nişasta, suda çözünen proteinler (albümin) ve seyreltik tuz çözeltilerinde çözünen proteinlerin (globülin) uzaklaştırılması ile geriye kalan çözünmeyen metallerin (gluten) miktarının tespit edilmesidir.Yaş öz miktarı un ve irmikte, yıkama işlemini yalnızca otomatik yapan cihazlar kullanılarak tesbit edilir. Ancak elde edilen gluten saf olmayıp kül ve yağ içerir.

Cihazın Teknik Özellikleri :

Yücebaş Makine gluten yıkama cihazı genel gluten yıkama prosedürüne uygun ve tam otomatik çalışmaktadır. Sağ ve sol olmak üzere iki adet yıkama başlığına sahip olan cihazda aynı anda iki farklı örneği yıkama özelliğinede sahiptir. Cihaz genel gluten yıkama prosedüründe 20 saniye yoğurma ve 280 saniye yıkama işlemi yapıp toplam 5 dakikada sonunda örneğin sonucunu vermekte ve kullanıcıyı sinyal sesi ile uyarmaktadır. Cihaz 220 Volt elektrik ile çalışmaktadır. Cihaz ile birlikte verilen su ısıtıcısı cihazın kullandığı suyun sıcaklığını otomatik olarak ayarlamaktadır.
     
   
  CİHAZIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
   

 

Voltaj : 220 volt
Yükseklik : 32 cm
Derinlik : 31 cm
Genişlik : 38 cm

 

 

  ULAŞIM BİLGİLERİ
90 532 218 20 10
90 344 311 61 80
Malatya Asfaltı 2.Km PAZARCIK - KAHRAMANMARAŞ
  ANA MENU
ANASAYFA
HAKKIMIZDA
ÜRÜNLERİMİZ
ULAŞIM & İLETİŞİM
LABORATUVAR
TESİSİMİZ
SERTİFİKALAR
   
  ÖZBAY UN ÜRÜNLER
Tip 550 Pidelik Un
Tip 650 Ekmeklik Un
Tip 650 Pidelik Un
Baklavalık Un
Yufkalık Un
Simitlik Un
Pasta Böreklik Un
Lavaşlık Un
Tandırlık Un
Unlu Mamülleri Un
   
  KURUMSAL
KALİTE POLİTİKAMIZ
MİSYONUMUZ
VİZYONUMUZ
TEMEL DEĞERLERİMİZ

  SERTİFİKALAR
GIDA SİCİL BELGESİ-
GIDA ÜRETİM BELGESİ
İ.S.O BELGESİ
MARKA TESCİL BELGESİ
Copyright © 1997 www.OzbayUn.com